Lirik Khatimah Cinta - 6ixth Sense

Tuesday, May 26, 2009

Lirik Lagu Khatimah Cinta - 6ixth Sense

Bintang Malam nyanyikan lagu
Rindu hatiku yang terpendam
Bintang malam lukis wajahku
Katakan aku pergi

Genggamlah cinta yang ku berikan
Simpanlah selalu dalam hati
Ku akan selalu dalam mimpimu
Menemani tidurmu

Sudahlah sudah
Ku harus pergi
Jangan kau tangisi aku lagi
Biarku bawa seluruh cintamu
Ku dakap dalam tidur panjangku

Peluk tubuhku
Kucup bibirku
Relakan saja aku pergi...




127 Komen:

faeza88 on 29 May 2009 at 14:17 said...

Bebetul beri seribu makna lagu nie...

adilla on 3 July 2009 at 23:53 said...

sedih giler lagu nih.... aq dengar pon nak menanges.. wuwuwuwuwu...

Anonymous said...

xley nk kte pe la lgu ni
memng cdih dn mmbri sribu mkne dlm cinta

furkymarks on 10 July 2009 at 10:30 said...

sediiiihhhh.....sedap sgt2! lagu die....haihhh

khatimah cinta said...

lagu yg sangat sentimental...
nak nanges lak dengar lagu ni..
music dia best giler!!

Lagu Top on 21 July 2009 at 23:41 said...

Kalau nak download mp3 lagu nie.. boleh gi kat http://lagulagutop.blogspot.com/2009/07/khatimah-cinta-6ixth-sense.html

pESAwah on 23 July 2009 at 08:31 said...

i dono y, but y lagu2 indonesians lagi sedap compared to malay songs?
saye gemar ini lagu..abstract :) way to go sixth sense!!

Anonymous said...

mengisahkn kekasih yg harus pergi buat selamany...

mmg sedih sgt.... pada lelaki2 kt luar sana yg pernah ditinggalkn, lagu ni bole referesh balik sume kenangan tu....

tangkap leleh....

Anonymous said...

saya suke lagu ni .. Melodi dia cool lah .

ieyda said...

saya dngr lagu nie..saya nangis
lagu nie blh mmbri makna kt my bf...

Anonymous said...

I luv 6th sence

Anonymous said...

lagu nie memang best gile? t'haruh aq dengar?
pastu penyanyi nya lagi pulama kacak?penuh gaya
kalau nak nanyi???

Anonymous said...

ssuai utk aku..
aku akn prgi utk slmnya..
slmt tggl sygku..

aku said...

perghhhh....mmg tangkap syahdu lagu ni...aku mmg minat kump ni dr dulu...wlpun tak sama...tp hampir sama ngan kisah aku...terpaksa melepaskan dia pergi....uhuk3 cedihnya....

Anonymous said...

besssstttt...lgu ne uat aQuh sdey...aQuh ska sgt ma lgu ne...make me sad...Huhuuuu...

faqihah on 8 August 2009 at 13:06 said...

"faqihah"

lagu nie best gilerrr aku suka sangat sbab teringat kan aku kat seseorang .... aku suka dierrr ... tapi aku rasa dierrr x suka aku sbab sekarang pon dierrr dah pindah .... aku rasa macam aku nie bertepok sebelah tangan je ... kalau dierrr suka aku dah tentu dierr x pindah lagi kan

Anonymous said...

aq minat giler lagu nih..

gadis_Fiera_Faz said...

lagu 6ixth sense memang best2 la.. teruja aku dibuatnye,beb.. em, arap2 lepas nie 6ixth sense dapat bwat lagu yg lagi bes2..!

aina said...

saya memang suka sangat lagu ni. bila ada lagu ni kita seberadik memang menyanyi punya. lagu ni memang best entah nak kata macam mana dan penanyinya pun memang kacak lah. go.... go... 6ixth Sense.

black_devils9 said...

saya tidak minat 6ixth sense............saya minat c ronaldo...6ixth sense bodoh..........go cr9.....goooooooooooooooooooooooooo...

black_devils9 said...

6IXTH SENSE GILAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA............i love cr9.................go CR9.......YOU ARE THE BEST..................6IXTH SENSE THE BAD.............

Anonymous said...

sedih sgt2..tp best sgt2..huhu

onnie_pinky said...

lgu nih best......,,yg len2 not bad laa...papapon worldddd sokmo kayy...

mira said...

bes r lagu ni...mint sgt gn bnad 6th sense...
keep it up.....trus hasilkan lgu2 yg bes

dila said...

mmg besh.

hope lgu nieyh rmai yg suke.

6ixth sense u are the besh.

panah cinta said...

seram dah sedih lagu nie....

Anonymous said...

waaa...aku memang minat giler 6 senth..

Anonymous said...

WOiiitttt,sape yg brani sgt tuh nk kte 6ixth gile..dh lame idup kew..makbapak korang dh kasih syg yg cukup kew untk korang..klu setakat cr9 tuh pe la sgt..pegi matila sama cr9

Anonymous said...

6ixthsense memang sedap lerrrrr........aku suka sangat lerrrr 6ixthsense.......lov u

Anonymous said...

adi why u so ensemmmmmmmmmm

Anonymous said...

lagu seksi yg menyentuh jiwaku..

NARUTO.. said...

best gilerrr lgu nie bebb..layan gak but maintain rock..6ixth sense,korunk mmg ade git ler(powerr)tuh..

Anonymous said...

besh giler lagu ni... x puas dgr

kiesya said...

kan syok klau bleh dgr lagu nie every moment in my life... i luv 6th sense!!! adi hensem!!!

kebal said...

rupa cedoi je..

imam iqhbal said...

sedap ar..sdh gler..syu..///

Anonymous said...

ClaRk_KeNt95

mmg best la lagu nie...satu lagi lagu 6ixth sense yang cool tajuk "Tanpa"....fuyohh!!!same2 best..tpi lagu nie lebih byk memberi makna dlm hidup sesorg...so go0d luck 6ixth sense...i like u...fuh!!

Anonymous said...

bez....

Anonymous said...

lagu dia pergH!!!!

q-S on 27 September 2009 at 10:49 said...

ma fav song ever!
remind me of ma late bf..
moga Allah mencucuri rahmatnya..
=')

ct_zulailaa said...

saya suke gilerrrrr lagu nie.....muahhhhhhhhh

s:o on 10 October 2009 at 10:32 said...

s:o
lgu nie mmg best gler....sdh siot...i luv 6sense

Anonymous said...

die nye mlodi mmg best sgt....bleh wat smpai 0rg nangis...ebat tul...

Anonymous said...

kompiyus me... sixth sense ni malaysian band ke indonesian band?? ~ aling

Anonymous said...

irfan kau laa satu2nye d hti ku........

fatin said...

to alias 4MPV1....huhuuuuuu
from bdk kls 2tee....

farah berkata.... said...

akuh suke gilerw arh lagu nie...
bilerw akuh dngar lagu nie...
leh wat akuh sedih...

Anonymous said...

bpak bez gler lgu niyh. .
uat ak nk nangez. .
ta tau cbb ap.
huu~

nana said...

bez sgt2 lagu nie...
rase cm frust smacam jek..
walaupun aku x frust.
pape pun,lgu ni mmg gempaq.
and da jdi lgu fvrite aku sjak 3,4 bln lpas..
sedey.............

Linda said...

band m'sia laa...penyanyi dia si adi tu je dr indon

emylia said...

memg cedih cgt dgr lagu nie

luvbiecmax on 28 October 2009 at 15:47 said...

bintang malam...wrong lyric...lol

supposed..oh kidung malam.. ;)

Anonymous said...

chedey nyee lagu ni..tingat pUlak ssowg yg dsAyaNgi akHirnyEe tRpisAh..sy tersEntuH dgn lAgU nIh..hArAp DiA dsNa bAhAgIa..

iNsAn SeTiA.. said...

jika kita kecewa bercinta
jangan dsalahkan takdir
kerna tuhan tahu apa
yang lebih baik
untuk kita..

fna on 30 October 2009 at 20:22 said...

beeeeeeeeessssssssssssssstttttttttttttttttttttttt..........................giler r lg nie...tingt aq kt pkwe aq yg lme..huhuhu

Anonymous said...

syokk gilerr lagu nniiee...sampai nk pengsan....aq dngr lagu niee

Anonymous said...

bintang.6IXTH SENSE SUARA AWAK MEMANG POWER,SAYA PEMINAT SETIA AWAK.

Anonymous said...

HAI BOLEH BEKENALAN DENGAN AWAK SEMUA.

Anonymous said...

lagu ni mmg best gle...aku ske sgt dgn lgu ni,trigt aku kt bf aku kt smban tu......

Anonymous said...

aq mnt gler r lgu ny...even lgu nyer jiwang cket,ta mmg beeeeessssstttttttttt!!!!!!!!!!!!!

Anonymous said...

aku dgr lagu ni smpai menusuk ke kalbu ku ar!!!!!!!

Anonymous said...

cdey ar nk mlepaskn sseorang itu prgi............pluk tbuhku kucup bibirku relakan ku prgi....wuwuwuwuwuw

Anonymous said...

lagu ini ku tujukan kpd uni......ku doakn semoga kau bahagia

Anonymous said...

sedih and best..

idan said...

best giler... suara nangis tuh

Anonymous said...

Syazana berkata
Lagu ni pnjg sgt muziknya tpi mmg best

Anonymous said...

lagu ni best sgt buat sye terinagt kat izt njmi.by the way good luck for u band.

Anonymous said...

aq ske dgr lagu nie....lgu nie sdih giler ...wat aq tringat kt ex-boyfriend je........huhuhuhuhuhu....

fiza on 14 November 2009 at 12:35 said...

hai nma saya fiza.....
saya sangat sukakn lagu ni...pada saya lagu n memang jiwang giler tpi best sesuai untk pasangan kekasih yg hangat bercinta.......
4 6ixth Sense terus cipta lagu.

Anonymous said...

Lagu ni sebenarnya ditujukan khas wat segelintir pompuan. Sebab pompuan klau bertindak hanya semata-mata keEGOan diri sendiri berbanding laki yg bertindak menggunakan fikiran dan akal. Kerana ego pompuan, laki yg jd mangsa. Padahal cuma perkara kecik je. Renung-renungkanlah...

serimala said...

susunan muzik yg hebat. Apa makna Khatimah tu?

suraya said...

saya memang minat akan 6ixth Sense.lagu korang memang sedap2.Go...

Anonymous said...

saya memang minat la kat kumpulan 6ixth sense.
lagu korang memang letup.

sarabell90 said...

hidup 6ixthsense

Anonymous said...

urm. biasa jep

Anonymous said...

k jer. not too bad song.

Anonymous said...

bez laa lagu ney..
i like..huhu

Anonymous said...

salam,lgu nie best gilerrr...cye ske giler ngan kump.6ixth sense nie..especially adi..lgu nie memang best...i luv this song very much..

Anonymous said...

6ixth sense u arr the best band !
love ur band !
:))

Anonymous said...

yus.

lirik lagu yang mendalam melodi yang best... suka lagu ni.. tapi sedih memang sedih...

Anonymous said...

lagu niyh mmg touching gler..cm nk nanges jewp time dgr lgu niyh..

Ninjamaster on 11 December 2009 at 15:29 said...

Ninjamaster

perghhh lagu nih kalau den dongar gerenti den boleh nangis tahap gaban....nk2 plak bile tengok video klip dia..menangis seyy

cantek said...

laki i minat lagu ni,jd biler dengar lagu ni..i mesti ingat kt die..

Anonymous said...

Nama saya Zafira Afifa...

Bila saya dengar lagu ni saya rasa nak nangis...
Fuh memang sedihlah lagu ni....
Saya akan ingat sampai bila2...
Sekian terima kasih....

Anonymous said...

jiwang karat le korang niee, kalau nak piee jiwang pi lah kat sungai wang sane . hahaha pesanan dari pemberontak malaysia (P.M)

Anonymous said...

ku pikirkan romeo n juliet jer jiwank... rupa2nye bnyak lagi monyet2 yang jiwank kat mlysie nie... kuakaka...jiwnk betul pasangn suami istri kt atas tu bleh kalah kan jack dan rose dlm cerite titanic.. if u jump i will jump also... kakakakaka

Anonymous said...

i love my girlfriend when she jump i jump when she eat i also eat when she die i claps my hand From Dino91

Anonymous said...

oh i love verry much sixthsense

Pisyek on 31 December 2009 at 11:17 said...

Lagu ni best...

top jd x best bile nyanyi sendiri...

hahaha...

Anonymous said...

klau dgr sorang2 mcm nk nagis la plak...

jangshu_ya88 on 2 February 2010 at 12:15 said...

lagu ni sempena kekasih aku meninggal dunia...masa dia nazak aku gengam erat tgn dia smpi dia menghembus nafas yang terakhir...lagu ni menemani kami saat2 itu.

Anonymous said...

lagu ni best gila kalau awek dngar mesti hati lembut

Anonymous said...

sdey gyler lgu nie..cke2..

Anonymous said...

lgu ni lbeh kurang cm khidupan aku ja

fadilah said...

aq ska gak lgu nie best gleer...............

mira_lurvegre3n said...

lagu kump k0rang mMang d'bezzzz..... exspecially TANPA

cinta said...

mmg bez lagu nie...

farhin on 19 February 2010 at 20:50 said...

fuh!!!
feeling..
meaningful..
best lgu nih..
1 luv 6ithsense...yeaw!!

Anonymous said...

hm..bf aku tibe2 bg lagu ni pg2 kt aku npe.....

Anonymous said...

sye suke lagu nie..

Anonymous said...

x tnya pn

charles said...

Erm lagu ini mcm aku nk pecah kepala nk dengar

fuck song khatimah love said...

lagu pun lago2 semua jiwang2 apalah >.< xda lagu rock kah
lol

Anonymous said...

haiiiiiiiiiiiiii..............

charles said...

ERM sapa lah buat lagu YG konklusi nie itu baru aku suka ^_^

EZYRA said...

AKU SAYANG TUNANG AKU!!

Anonymous said...

HOI SPE YG CKP 6IXTH SENSE GILE. . .DA LME HIDUP KE HA. . .KANG XCUKUP TISU PLAK MAK AYH KAU KAT UMA KANG. . .WA SHOT LU PUNYA KEPALA MAU KA. . .

Anonymous said...

sedih

Anonymous said...

aku sayang bf aku.walau kadang2 buat aku marah,kecil hati tp akan pujuk aku dengan cara yang kadang2 aku tak terfikir.. ayang sayang abang.. muaahh :)

to: saiful ahmad

Anonymous said...

lagu ini memang cukup sentimetal. buat bf ku yang telah meninggalkan ku relakan pemergianmu ini.

Anonymous said...

best ap lgu diorang?????????????????????????

Anonymous said...

nanges dgr lgu nie,mmg sdih gler. tringat my ex.

Anonymous said...

banyak lirik lagu tulis salah...

atieqamatsaid24399 said...

kalau lagu camni mana org nak lyn..... buat la lagu lady gaga yg t'baru ni

zwk8366 said...

asyik2 lagu baru je, kembalikan la lagu nostagia gitu.......lagu2 80an......baru la tangkap sayuuuuu.....

puteri chinta said...

SssssssoOOoooooooo......gGgggooooDDDDD.....


PuTeRi ChInTa ...ngomong

rovkey said...

selamat tinggl kekasih hatiku

Anonymous said...

best giler lh lagu nie bleh wat sye menangis kerana kekasih hilang dlm diri saya

Anonymous said...

sayangku nyayilah lagu ini bila kau dalam rasa kehilanganaku

Anonymous said...

lagu ni mgishkn 1 laki yg nk mampueh.... sbb keegoaan die punye...kekasih.... mse die nk nazak... baru ah,,, aq tau ar... aq tgk dlm youtube... aq ni budak2 agi pon dh tau mksud lgu nie... pepon lagu ni syookkkkkk sgt... klu dengaq 20000 kli pon x jemu koot...

lya_0202 said...

dlu sy suke sngt lgu ni...
tp skadar suke sbb rentak die...
bru2 ni kekasih sy pergi slama2nya dr hidup sy.pada mlm kjadian dia bejnji nk cll sy...tp sy dpt pnggln kmatian die.
bile sy refresh lgu ni...bru sy sdar,lagu yg sy suke ni sesuai utk sy.smpai skrg ht ni msh mlik die.

ryan said...

x hapa hapa tah...chat kt atas tu,...

Anonymous said...

6th sense the best...

Anonymous said...

lagu ni memang syahdu...dan sy tujukan lagu ni utk teman lelaki sy..sy syg sgt kt teman lelaki sy..tp sy terpaksa tinggalkn dia demi kebaikan dia sebenarnya wpun dia tak tau sebab sy tinggalkn dia...

suhaila sahar said...

ak ta ske lgu die..tp ak ske pyanyi die....comey siotttt....

SARAH RIANA said...

I LOVE U ADI GUE CINTA BANGET SAMA LO

ALIF said...

WUINA KAU NI LEBIH2 PLAK

Post a Comment

 

ZONFINITI