Pembunuhan kejam di Australia. Lelaki masak mayat kekasih Indonesia, Mayang Prasetyo

Tuesday, October 07, 2014

Lelaki masak mayat kekasih Indonesia, Mayang Prasetyo

Polis Australia hari ini memulakan siasatan berhubung satu kes pembunuhan selepas penemuan mayat manusia di dalam sebuah pangsapuri mewah di Brisbane, kelmarin.

Namun, polis enggan mengesahkan laporan yang mendakwa bahagian mayat itu telah dimasak di dapur rumah tersebut.

Pihak berkuasa pergi ke sebuah rumah di kawasan kediaman mewah di Brisbane pada malam kelmarin selepas penduduk membuat laporan mereka terhidu bau yang amat busuk.

"Pihak pengurusan prihatin dengan kebajikan penduduk. Sejurus tiba di sini, kami memulakan siasatan berkaitan dengan kes bunuh dan bunuh diri," kata Pegawai Penyiasat Inspektor Tom Armitt kepada media.


Polis telah memberikan beberapa butiran tentang kes itu dan mengesahkan bahawa mayat manusia ditemukan di dalam pangsapuri di Teneriffe, sementara mayat seorang lelaki dijumpai di sebuah lorong berhampiran kediaman tersebut.

Akhbar Courier-Mail di Queensland melaporkan, lelaki itu merupakan seorang tukang masak berusia 28 tahun yang bekerja di atas kapal persiaran dan baru-baru ini berpindah ke pangsapuri yang dimiliki teman wanitanya yang merupakan rakyat Indonesia.

Polis bagaimanapun enggan mengulas laporan media bahawa lelaki itu mengelar lehernya sendiri selepas melarikan diri dari pangsapuri itu atau mereka menemui bahagian badan wanita yang dimasak dalam sebuah periuk industri di dapur rumah berkenaan.

Pegawai forensik dilihat berada di lokasi kejadian, hari ini dengan membawa tong yang digunakan untuk menyimpan sisa perubatan dari pangsapuri tersebut. - AFP

0 Komen:

Post a Comment

 

ZONFINITI