Pembunuhan Nur Syuhada: rakan sekampung di dakwa

Monday, February 16, 2015

Pembunuhan Nur Syuhada: rakan sekampung di dakwa

Pembunuhan penuntut UITM Nur Syuhada merupakan satu kes pembunuhan yang menjadi perhatian dan tumpuan. Ramai orang ingin tahu apa perkembangan seterusnya kes tersebut.

Ini adalah perkembangan terbaru kes pembunuhan Nur Syuhada.

Rakan sekampung kepada pelajar Universiti Teknologi Mara (UiTM) Pulau Pinang, Nur Syuhada Johari, 20, yang mati dikelar di leher di Lebuh Raya Utara Selatan dekat Bukit Gantang di sini 2 Februari lalu, dihadapkan ke Mahkamah Majistret di sini hari ini atas tuduhan membunuh wanita itu.

Tertuduh, Syarafi Abu, 25, yang memakai baju lokap dilihat bersahaja ketika prosiding kes bunuh itu bermula kira-kira pukul 10.50 pagi.

 Nur Syuhada

Tiada pengakuan direkodkan oleh mahkamah daripada tukang masak itu memandangkan pertuduhan membunuh itu dijalankan mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman mati mandatori.

Syarafi yang kelihatan tenang sepanjang prosiding bagaimanapun menggelengkan kepalanya beberapa kali sambil berkata ‘tidak faham, tidak faham’ sebaik sahaja pertuduhan dibacakan jurubahasa mahkamah.

Majistret Eyu Ghim Siang menetapkan sebutan semula kes pada 21 April ini sementara menunggu laporan kimia dan post mortem. - UTUSAN ONLINE

0 Komen:

Post a comment

 

ZONFINITI