Belajar Teknik Nyanyian Yang Betul

Tuesday, January 05, 2010

Jika dahulu untuk menyertai pertandingan nyanyian mungkin sukar kerana jumlahnya boleh dibilang dengan jari namun kini berbagai pihak menganjurkan berbagai pertandingan nyanyian.


Dari pertandingan karaoke, pertandingan nyanyian peringkat daerah / negeri hinggalah pertandingan nyanyian di radio dan televisyen dan kini pertandingan nyanyian realiti tv menjadi menjadi rebutan ribuan orang yang mahu menjadi penyanyi.

Jadi anda mempunyai potensi serta peluang untuk memenangi pertandingan-pertandingan nyanyian seterusnya anda berpeluang pergi lebih jauh dalam nyanyian.

Namun begitu tanpa mengetahui teknik-teknik betul dalam nyanyian mungkin akan membantutkan impian anda. Jadi mari kita lihat apa akan berlaku jika anda tidak menyanyi dengan menggunakan teknik yang betul.

Tanpa menyanyikan lagu menggunakan teknik yang betul boleh menyebabkan kerosakan pada peti suara. Menarik suara ke nada yang tinggi dengan menjerit adalah dua perkara yang berbeza umpama langit dengan bumi. Ramai penyanyi tidak tahu membezakan antara kedua perkara ini.

Walaupun anda menyanyikan lagu ‘Rock’ atau ‘Ballad Rock’ tidak bermakna anda harus menyanyikan dengan nada yang tinggi dan keras dengan menjerit dan meneran suara. Jika terlalu kerap menjerit dan meneran boleh menyebabkan kerosakan pada peti suara, suara menjadi serak dan mengambil masa untuk pulih.

Untuk mengelak perkara ini dari berlaku adalah dengan mengetahui teknik yang betul untuk menyamyikan lagu yang tinggi tanpa perlu menjerit dan meneran.

Anda tahu anda mempunyai minat dan bakat dalam nyanyian namun untuk mempelajari teknik nyanyian yang betul anda terpaksa menghadiri kelas nyanyian yang mahal harganya…

Jadi apa yang ebook ini bakal berikan adalah teknik menyanyi berkesan yang telah diadun oleh seorang penyanyi professional sesuai bagi penyanyi seperti anda.

Untuk keterangan lanjut sila klik sini.

Laman Web : Rahsia Vokal

1 Komen:

Anonymous said...

ok ar..

Post a comment

 

ZONFINITI