Anugerah Emmy 2011 penuh kejutan

Wednesday, September 21, 2011

Walaupun drama Mad Men dan Modern Family menepati jangkaan memenangi antara anugerah utama dalam Anugerah Emmy 2011 semalam, ia turut memberi kejutan dan kekecewaan kepada peminat anugerah itu.

Siapa sangka pelakon Kyle Chandler dari Friday Night Lights yang wataknya sudah tidak wujud lagi berjaya mengalahkan pesaingnya bagi kategori pelakon lelaki utama bagi kategori drama bersiri.

Ramai pengkritik menjangka kemenangan kategori tersebut buat kali ke-63 itu akan berpihak kepada seorang lagi bintang drama tersebut, Connie Britton ataupun Jon Hamm dari drama Mad Men.

Satu lagi kejutan ialah apabila Melissa McCarthy yang pertama kali dicalonkan dalam Emmy bagi lakonannya dalam drama Mike & Molly memenangi anugerah pelakon wanita drama komedi terbaik mengenepikan Amy Poehler menerusi Parks and Recreation dan Tina Fey dari drama 30 Rock.

Walaupun Jim Parson memenangi anugerah pelakon lelaki drama komedi terbaik pada tahun lalu, ramai yang tidak menyangka dia akan memenanginya sekali lagi kerana jangkaan diberikan kepada Steve Carell menerusi drama The Office yang merupakan musim terakhir.

Bekas pelakon drama itu, Rain Wilson, menulis di dalam laman Tweet miliknya, "Industri televisyen sepatutnya berasa malu dengan diri mereka kerana Steve Carell tidak memenangi Emmy untuk wataknya sebagai Michael Gary Scott."

Kemenangan Barry Pepper dalam anugerah pelakon lelaki siri pendek terbaik turut mengejutkan ramai pihak kerana drama Kennedys itu dikritik hebat sebelum ini.

Pemenang lain yang telah diduga dan menepati ramalan adalah seperti Ty Burrell dan Julie Bowen yang memenangi pelakon pembantu komedi terbaik bagi drama komedi Modern Family serta Kate Winslet menerusi lakonan hebatnya dalam Mildred Pierce. - Agensi

0 Komen:

Post a Comment

 

ZONFINITI