Sinopsis Drama Jiwa Lara lakonan Aaron Aziz, Fauzi Nawawi dan Neelofa

Wednesday, September 14, 2011

Sinopsis Drama Jiwa Lara

Slot Samarinda TV3 dari Selasa hingga Khamis, jam 10.30 malam menayangkan drama Jiwa Lara yang mengisahkan persengketaan cinta lakonan hebat barisan pelakon ternama seperti Aaron Aziz, Fauzi Nawawi dan Neelofa.

Kisah cinta tiga segi antara Zaman, lakonan Aaron, Jiwa (Fauzi) dan Lara (Neelofa) ini terbitan Luqsar Kreatif Sdn Bhd arahan Heykal Hanifah yang memuatkan 25 episod. Skrip hasil tulisan Mahizan Husain itu nyata sebuah kisah percintaan menyayat hati.

Barisan pelakon lain membintanginya seperti Faezah Elai, Khairil Anwar dan Mohd Kamarulzaman Taib (Che Kem).

Jiwa Lara adalah persengketaan dan dendam antara Zaman, Jiwa dan Lara dari tahun 80-an hingga kini yang tidak berkesudahan.

Zaman, seorang penjenayah yang berjaya melepaskan diri daripada kepungan polis menyembunyikan diri di ladang getah. Suatu hari, Zaman dilanggar kereta yang dipandu Baha ketika membawa majikannya, Fakir. Namun, hasrat itu dihalang anaknya, Lara.

Seorang yang licik, Zaman pandai menyambar setiap peluang. Dia merancang strategi untuk memanipulasikan kebaikan Fakir yang mengusahakan ladang getah. Zaman bukan saja mendapat tempat berteduh malah ditawarkan bekerja di ladang itu.

Sinopsis Drama Jiwa Lara

Bagaimanapun, Jiwa yang turut bekerja di ladang itu menganggap Zaman sebagai pesaingnya dan mencurigai keperibadian lelaki itu. Jiwa mencintai Lara dan hubungan mereka akhirnya retak apabila Lara terjerat dengan kata-kata manis Zaman.

Lara akhirnya terlanjur dengan Zaman tetapi cintanya tetap masih teguh menjadi milik Jiwa. Suatu hari, Marini yang juga anak gadis tunggal Fakir pulang dari luar negara. Zaman mula menyisihkan Lara yang hanya seorang penjual bunga demi mengahwini Marini.

Apakah berlaku seterusnya? Ke manakah Jiwa menghilangkan diri? Apakah Lara dapat menerima cinta Zaman dan sejauh manakah kehadiran Marini mampu menggugat cinta Zaman pada Lara? Konflik percintaan hebat ini ada jawapannya.

0 Komen:

Post a Comment

 

ZONFINITI