Lirik Lagu Satu 1 Malaysia

Tuesday, August 04, 2009

Lirik Lagu Satu 1 Malaysia - Koir Pelajar

Verse 1
Dunia kian berubah
Perubahan melingkari
Melaksana hasrat hati
Kejayaan terbukti

Verse 2

Dunia yang megah
Dengan misi yang gagah
Kerana perpaduan
Kita masih bersama

Chorus
Kita satu bangsa, Kita satu Negara
Kita satu matlamat, oooo
Kita satu bangsa, satu Negara
Kita satu Malaysia

Verse 3
Bermulanya sekarang
Perjalanan dilaksana
Seia sekata sehati dan sejiwa

Verse 4
Membina masa hadapan
Menuju kejayaan
Kita semua rakyat Malaysia
Harmoni, saling menghormati

Chorus x2
Kita satu bangsa, Kita satu Negara
Kita satu matlamat, oooo
Kita satu bangsa, satu Negara
Kita satu Malaysia

----------------------------

Lagu “Satu Malaysia” telah digubah dan ditulis liriknya oleh Mr. Anuar Razak, Director and Head of Lim Kok Wing Sound and Music Academy.

Satu Malaysia theme song was composed, sung and arranged by Lim Kok Wing Sound and Music Design Academy students and staffs and produced by Lim Kok Wing University.

Singers

1. Ronnie
2. Ernie
3. Lim Kok Wing Choir

Download lagu Satu Malaysia.mp3

----------------------------------

Untuk dapatkan lirik dan download mp3 lagu rasmi Satu Malaysia nyanyian Roy, sila klik sini.

24 Komen:

Anonymous said...

sori lah x de name...(cT)

Anonymous said...

i malaysia jgn lupa 1 h 1 n

Anonymous said...

this is the best song so far... Super nice song for Malaysia!!!!!!

Anonymous said...

terpaksa la jadi tanpa nama jgk... hehehe... mmg freash giler lagu ni... patriotic but still ada elemen commercial. i dengar sekali je terus pergi cari dalam internet nk download... Lepas ni leh wat lagu untuk Hari Merdeka pulak. Lagu2 merdeka yg baru2 ni dah kurang umpphhh laa... terlebih marching... hehehe~

Angela said...

not bad! teruskan usaha!

1Malaysia said...

best.. bg 10 bintang

Anonymous said...

lagunyer xdek kew??
nak dgr lagu dye...
spe nyanyi ni ek???
penyanyi betul punye??
sper ek...

Anonymous said...

nice song..keep p up.

audrey said...

i lurve tis song vry much..
=]

ith2 said...

best gileeee

Anonymous said...

hai semua apa khabar baik ker

I BELONG TO GOD said...

(thumbs up)..sebuah lagu yang bukan sekadar lagu patriotik tetapi lebih dari itu. semasa kali pertama mendengar lagu ni, air mata bercucuran, kenapa??walaupun banyak kali mendengar lagu ini, tetap juga air mata mengalir. There is a BIG MESSAGE in this song..RENCANA TUHAN bagi negara MALAYSIA ini.

Anonymous said...

lagu ini sangat bagus...sangat sangat

Anonymous said...

Salam.... ya saya setuju dengan 'I BELONG TO GOD' lagu ini begitu menyentuh perasaan walaupun baru pertama kali saya mendengarnya... biarpun berapa kali didengar dalam pelbagai versi saya 'terpanggil' utk. mendengarnya dan tidak mahu menukar chanel lain hingga habis lagu ini, seperti yg. ada disiarkan baru-baru ini, dan apa yg. menarik lagi adalah kekuatan serta kelainan/keunikan vokal penyanyi 'Ronnie' dan 'Ernie' yg. begitu bersahaja tetapi mantap dan terkesan dihati rakyat Malaysia khususnya....teramsuk saya sendiri.... Syabas saya ucapkan atas kejayaan ini....
Dari: Zura: Seremban 2:(J.Pelajaran N.Sembilan)

Anonymous said...

kita satu malaysia bersatupadu melestarikan matlamat 1 Malaysia.........

Anonymous said...

kita satu malaysia bersatu padu melestarikan matlamat 1 MALAYSIA.....

nurnasuha hamdan :) on 16 April 2011 18:26 said...

lagu ni khas untukk rakyat malaysia yang bersatupadu melestarikan 1 malaysia

Anonymous said...

NICE NYE LGU NIEY...

Anonymous said...

SAYE SUKE KAN LGU NIEY1

Anonymous said...

kat skolah kne wat show jady kene nyanyikan lagu ni best sgt lagu ni..

Anonymous said...

best gilak lagu nie...satu MALAYSIA..satu MATLAMAT..iaitu membuat negara kita MAJU dan HARMONI

Anonymous said...

lagu nie hasil kreativiti pelajar2 media UNIVERSITI LIM KOK WING.. dan telah menjadi johan bagi pertandingan mencipta lagu satu malaysia.. sekaligus lagu nie telah dijadikan lagu tema kemerdekaan pada tahun 2010.

caiya itok on 30 May 2011 19:00 said...

manttappppppppppppppppppppp........!~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonymous said...

hai caiya ingat saya kawan awak..

Post a Comment

 

ZONFINITI