Resepi Rendang Tok Daging Batang Pinang
Bahannya:
Bahan A (dikisar)
2 biji bawang merah
3 batang serai
5 biji bawang putih
5 sentimeter halia
100 gram lengkuas
50 gram jintan manis
50 gram jintan putih
50 gram lada hitam
200 gram isi kelapa
Bahan B
100 gram serbuk cili
Bahan lain
1/2 kilogram daging batang pinang
Minyak masak untuk menumis
2 kilogram santan kelapa
500 gram kerisik
5 helai daun kunyit
Cara memasak:
# Panaskan kuali dan tuangkan minyak masak untuk menumis bahan A.
# Kemudian, masukkan bahan B. Selepas itu, masukkan daging, kerisik, daun kunyit dan santan, kacau perlahan-lahan menggunakan api sederhana.
# Kacau hingga masak. Hias dan hidangkan.
Resepi Rendang Tok Daging Batang Pinang
Entri Lain
Permalink: Resepi Rendang Tok Daging Batang Pinang
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 Komen:
Post a Comment