Hantu Kak Limah muncul di Marang?

Monday, December 26, 2011

Betulkah kewujudan hantu boleh dilihat dengan mata kasar? Hantu Kak Limah yang sering dimomokkan melalui filem bagai benar-benar terjadi pada sebuah keluarga di Kampung Temiang, Pengkalan Berangan, Terengganu. Famili berkenaan ketakutan kerana diganggu lembaga wanita tua berambut panjang. Kejadian menakutkan itu telah berlanjutan sejak lebih seminggu lalu.

Hantu misteri wanita itu dikatakan sering menjelma dan dilihat merayau-rayau sekitar kawasan rumah di situ. .

Lembaga wanita itu berpakaian batik lusuh dengan rambut mencecah paras pinggang, sering merayau sekitar rumah anaknya dari waktu malam hingga ke subuh, sebelum menghilangkan diri. Jelmaan menyeramkan itu dpt dirakam secara kebetulan oleh salah seorang ahli keluarga terbabit

"Hantu Kak Limah" juga pernah dilihat berdiri berdekatan paip air dan sekitar rumah sebelum menghilangkan diri.

Kemunculan lembaga wanita berambut panjang itu dikatakan bermula selepas dia membawa balik beberapa keping papan serta tiang rumah ke rumahnya.

Menurutnya, kepingan papan dan tiang rumah itu diperoleh dari rumah pusaka ayahnya di Jerangau, Dungun, untuk dijadikan dinding rumah anaknya, Mohd Syawal.

Selepas membawa pulang beberapa papan dan tiang itu ke rumah ini pada November lalu dan sejak itu lah gangguan lembaga misteri itu bermula dan kami kerap diganggu dan kini kami sudah tidak tahan lagi dengan gangguan ini dan perlukan bantuan.


Bunyi seperti orang mencakar dinding kerap kedengaran di luar rumahnya pada sebelah malam, apabila beliau turun tiada sesiapa di bawah.

Keluarga terbabit berharap sgt ada pihak yang dapat membantu mereka menangkap atau mengusir lembaga menyerupai wanita itu kerana mereka tidak tahu cara menangani gangguan tersebut.

Mereka boleh dihubungi menerusi talian 014-8120040 (Mohd Syawal) dan 013-9488025.

0 Komen:

Post a comment

 

ZONFINITI