Sinopsis Filem Karipap Karipap Cinta lakonan Gambit, Trailer Karipap Karipap Cinta

Sunday, August 07, 2011

Sinopsis Karipap Karipap Cinta

Karipap Karipap Cinta mengisahkan Ali, seorang pemuda yang bersopan dan baik perangainya tetapi kurang memiliki cita-cita dan motivasi. Dia bekerja di sebuah syarikat yang menerbitkan akhbar politik dan majalah misteri. Tugasnya adalah untuk mengambil foto tempat-tempat yang kelihatan seram dan mengubahsuainya kepada gambar yang kelihatan mempunyai hantu. Dia jatuh hati pada Sarah,yang bekerja sebagai Kartunis. Dalam satu kejadian meragut, Ali cuba untuk menjadi hero tetapi terpaksa diselamtkan oleh Sarah dengan kemahiran seni silatnya. Ali mendapat tahu yang Sarah pernah belajar di Universiti Al-Azhar dan mempunyai kelayakan sebagai Ustazah.

Dalam usaha untuk memikat Sarah dan keluarganya, Ali berbohong yang dia juga adalah pelajar kelulusan dari Al-Azhar. Sementara itu, bos Ali, Datuk Razali Bunari terlibat dalam satu pertelingkahan sengit dengan saingan politiknya Dato Zidan. Dia mendapat dokumen sulit mengenai skandal Dato Zidan dan ingin menerbitkannya melalui akhbar politik beliau.

Ali terkejut apabila dapat tahu bahawa ayah Sarah pernah bekerja dengan Dato Zidan dan memang terlibat dalam skandal tersebut.Setelah ketahui keinginan Bosnya itu, Ali ingin menebus dosa dengan mencuri dokumen-dokumen tersebut dari pejabatnya. Dengan bantuan empat sekawan beliau dapat pecah masuk ke rumah Bosnya dan mencuri dokumen tersebut. Adakah hajat Ali untuk memikat sarah terkabul dengan kecurian itu? Atau adakah Ali akan bersifat jujur dengan memberitahu perkara sebenar? Dapatkan jawapannya di panggung kelak.

Poster Karipap Karipap Cinta

Pelakon Utama Karipap Karipap Cinta
Gambit Saifullah : Ali (Pelakon Utama)
Melia Aimellia : Sarah (Pelakon Utama)
Eman Manan : Dato' Razali Bunari (Pelakon Pembantu)
Sani Sudin : Bart Rasta (Pelakon Pembantu)
Rosnah Johari : Ibu Sarah (Pelakon Pembantu)
Patrick Teoh : Uncle Hong (Artis Jemputan)
Chef Wan : Chef Wan (Artis Jemputan)
Ery Zukhairi : Amran (Pelakon Pembantu)

Trailer Filem Karipap Karipap Cinta

Facebook Karipap Karipap Cinta: http://www.facebook.com/pages/Karipap-karipap-Cinta-The-Movie/133362746700906

0 Komen:

Post a Comment

 

ZONFINITI