Samsung NX, harga jualan RM4,199 seunit

Monday, October 07, 2013

Samsung NX
Samsung menerusi inovasi penciptaan kameranya memperkenalkan sistem kamera kompak berhubung (CSC), Samsung NX yang mempunyai ciri mudah guna terutama untuk golongan amatur kerana ia tidak memerlukan penyelarasan yang rumit untuk mendapatkan hasil gambar yang menarik setara dengan kualiti DSLR.

Menampilkan pelbagai jenis kualiti gambar yang diinginkan sama ada potret, pemandangan atau mengambil gambar yang pelbagai dalam satu masa dengan anda hanya menyentuhnya saja untuk mendapatkannya dengan mudah.

Samsung NX menampilkan ciri skrin 4.8 inci dan perisian platform Andorid 4.2 (Jelly Bean) membolehkan pengguna mengakses perkhidmatan Google Mobile antaranya Chrome, Downloads, Google Map, Gmail, Google Search dan Google Settings.

Malah, kemudahan untuk memindah turun aplikasi Edit ke dalam perisiannya juga memudahkan pengguna untuk mengubah suai gambar sebelum dikongsi dalam laman sosial atau dihantar kepada penerima.

Melihat kepada kepesatan penggunaan jalur lebar pada masa depan yang menggunakan platform 4G, peranti ini juga dibangunkan dengan platform yang serupa bagi memenuhi keperluan sama. Pada masa sama, jaringan Internet WiFi juga dibangunkan bersama dalam Samsung NX.

Dari segi kualiti gambar, secara teknikalnya ia dibangunkan dengan sensor 20.3 MP APS-C CMOS membolehkan pengguna mendapat hasil gambar tanpa noise dan tidak pecah sekiranya menggunakan lensa yang sesuai.

Ini kerana Samsung NX memberi pilihan kepada orang ramai untuk membeli 13 lensa dalam keluarga Samsung NX sendiri untuk mendapatkan kualiti gambar yang baik.

Pada masa sama, melihat kepada keperluan pengguna gajet masa kini yang inginkan sebuah peranti yang bukan saja boleh mengambil gambar dan memindah turun dalam media sosial, Samsung NX turut dibangunkan dengan ciri rakaman video dengan format MP4.

Samsung NX berada di pasaran tempatan bermula 30 September lalu dengan harga jualan RM4,199 seunit. Ia disasarkan kepada semua golongan pengguna terutama mereka yang bekerja dalam industri media.

Pengeluar: Samsung

Pertanyaan: Samsung Malaysia

Laman web: www.samsung.com

Spesifikasi Ciri: Separa DSLR

Kontra: Sedikit berat

Keseluruhan: ****

Reka Bentuk: ****

Mesra Pengguna: ****


0 Komen:

Post a Comment

 

ZONFINITI